tisdag 29 januari 2013

Fröknäcke- LCHF / GI


Fick det här receptet av en kollega.. det var väldigt lättbakat och verkligen jättegott !
Prova vettja !!

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
½ dl kokosfett utan smak
2½ del kokande vattan
½-1 tsk havssalt
Lite flingsalt att strö över

Banda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagomt salt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med en bakskrapa ( jag hade ingen bakskrapa, så jag tyckte ut degen tunt med fingrarna)
Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150 grader i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan (eller en kniv)
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i en till två timmar.. Beror nog på hur pass tjock kaka
man gjort.
Knäcket ska vara hårt, inte segt.

Jag äter de gärna utan något på till och med :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar