onsdag 22 maj 2013

Chokladmousse med marinerade jordgubbar


Gjorde detta i måndags när Ante fyllde år.. och det blev jättegott! så här kommer receptet.
Som jag hittade i Hemmets Journal hemma hos mamma i helgen :)

4 pers
ca 25 min + 3 timmar i kyl

2 gelatinblad
1 dl mjölk
½ dl socker
1 äggula
100g mörkchoklad (jag blandade ljus och mörk)
1½ dl grädde
½ liter jordgubbar
2-3 msk råsocker
pressad saft från 1 lime

1. lägg gelatinblad i kallt vatten i 10 minuter. Koka upp mjölk och soker i en kastrull. Krama ur vatten ur gelatinet och blanda ner i mjölken tillsammans med äggulan och låt småputtra under vispning tills det tjocknar något. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i mjölken.
2. Vispa grädden. Rör ner chokladsmeten i grädden och fördela moussen i 4-6 dessertglas. Ställ i kylen ca 3 timmar.
3.Skär jorgdubbar i klyftor och lägg i en bunke tillsammans med socker och limesaft. Låt marinera i ca 30 minuter. Rör om då och då.
4. Lägg jordgubbarna ovanpå moussen och servera.

MUMS tyckte vi !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar